skogsro

Hur länge som helst..

Publicerad 2012-06-30 21:32:58 i Allmänt,

är tiden jag kan gå runt på tomten och peta, lukta, gräva, plocka, fascineras och bara sitta på en stubbe eller sten och låta tiden gå. När vi tar in katterna på kvällen så får de också traska runt lite på egen hand innan vi går in för natten, jag kan se att de njuter lika mycket som jag gör. Mysigt med nyfiket sällskap.
Det  är inte så mycket som blommar men till min glädje är det 3-4 blommor på min ena doftpion.
Lilla grodprinsen sitter nog och funderar på vad som ska trivas i stora perennrabatten.

En nyanlagd rabatt med just ingen tanke ännu, bara favoriter som vill står ljusare.
Titta bara! Små äpplen på mitt Aroma träd ♥
Två nyfikna killar snokade runt i stenhögen en lång stund :)
Men Alice vaktade fotbollen under studsmattan istället.

Från början...

Publicerad 2012-06-27 21:49:42 i Allmänt,

det var det en bit mark med ett hus på, ingen har pysslat eller vårdat utan snarare skymfat och skövlat.

Sommaren 2011 vår första sommar här bestod i att röja, röja påbörja en perennrabatt och sätta lite potatis. :)

Nu så...

Publicerad 2012-06-27 21:18:57 i Allmänt,

Den här maskrosen fotograferade jag utanför Sahlgrenska i början på Maj i år. Naturen hade plötsligt exploderat efter en kall vår och jag ville fånga ett stycke vår. Detta var den värsta preioden i mitt liv, min starka pappa låg helt hjälplös i ett rum fyllt med maskiner som kontrollerade och registrerade allt som skedde i hans kropp. Pappa låg nedsövd på NIVA sedan slutet av april efter ett brustet kärl i hjärnan. Vid den här tiden kunde jag inte tro att pappa redan till midsommar  skulle sitta med oss och äta mat och umgås med familjen. Lycka!    

Så nu fick jag det ur mig! Fortsättningsvis är det meningen att detta ska handla om mina försök att skapa en trädgård av vår skogstomt. Troligen innehåller den även en del foton och tankar om framtiden eftersom jag är på ett ställe i livet där jag inte vet vad jag vill. Jag är tjänstledig under hösten för studier och funderingar. Namnet på bloggen kommer av att vi för ca 2 år sedan flyttade hit till vårt lilla hus i skogen där vi funnit ro. Isamma stund som man stannar bilen på uppfarten så överväldigas man av fåglarna och de stora granarna som hälsar en välkommen hem, hem till skogsro.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela