skogsro

God Jul och Gott Nytt år!

Publicerad 2012-12-26 11:35:00 i Allmänt,Året som gått har varit ganska tufft på många sätt med sjukdom hos de vi älskar, kampen mot den sjukan är pågående. Året har även inneburit ny skola för 2 barn, livet som vúxen med jobb, bil och lägenhetsjakt för  ett annat barn, tjänstledigt från jobbet och hopp ut i nya erfarenheter för någon och investering i egna företaget för en annan. En ny kärlek kom till oss, vår lilla Vilma som berikar och livar upp mer än man önskar ibland. <3
 
Vi skulle avsluta det med en semester i värmen som skulle innebära vila och återhämtning... Semestern var underbar men slutet på den kunde vi vart utan. Nu är vi hemma och året är nästan slut och vi vilar oss in i det nya med hopp om att den sköna, lugna käslan följer med in i nästa år. 

Elefanter och vattenfall

Publicerad 2012-12-15 03:31:53 i Allmänt,

På Lucia gick vi också i ett tåg, ett elefant tåg i djungeln :) 
Vår mahod var en liten gubbe som satt på "Sallys" huvud och nynnade eller pratade med de andra mahoderna under färden. Vi gick rätt in i vegetationen för vår elefant tyckte att stigar var överskattat eller så ville hon helt enket skrapa av oss på träden. Rickards och Antons elefant saknade riktigt säkerhetsbälte, så visst är det spännande att gå på tur med elefanter :) 


Sebastian kör elefanten :) 


Rickard och Anton glider iväg i djungeln :) 

Efter att burit turister i skogen är det gott med bananer <3

När vi lämnade elefanterna gick färden till ett mindre vattenfall i djungeln, thailändarna badar sällan i havet för de vill inte utsätta sig för solen eftersom de strävar efter att vara så ljusa i skinnet som möjligt. Tvärt emot oss alltså. Däremot badar de gärna i vattenfallen på lediga dagar. 

De här underbart vackra unga människorna tvättade håret och busade i vattenfallet när en hög med turister drullande in, de ställde så gärna upp på bild och poserade som vilken svensk unge som helt :) 

Anton duschar, svalt och skönt!


Vår guide Non visar Sebbe en jättestor spindel.

Spindelns nät var minst 1x2m 

Idag är sista dagen här och vi ska krama det sista ur baden, stranden, solen och staden. 

Kram Kram vi ses imorgon!

Heldags utflykt

Publicerad 2012-12-11 17:36:00 i Allmänt,

Idag ringde klockorna redan kl 07.00 eftersom vi skulle bli upphämtade vid hotellet 8.45 för en heldagsutflykt.
Våra tourbussar här är fantastiskt fina och fräscha sen att chauffören kör som en biltjuv med stulen bensin är en annan sak ;)  Vår skandinaviska guide Anna, lokala guiden Bobo,  chauffören  Monday och busspojken tog hand om oss alla på bästa sätt.

Första stoppet på resan var en gummiplantage, det tar 7 år innan man kan börja snitta träden på dess gummi sav och medan bonden väntar på trädens tillväxt planterar han ananas som säljs till hotell och marknader.  Träden kan bara snittas på natten eftersom temperaturen är lägre då och saven håller sig flytande längre.  Träden kan skördas i  60 år och sedan säljs de som möbelvirke. Dagspriset på ett kilo gummi är 80 bath, dvs. ca 20 kronor.

När vi fortsatte resan ner till hamnen var vi spända på vår första tur med longtail båt, båten tog oss först ut till James Bond Islands där vi cirkulerade en stund tillsammans med hundratals andra turister. Klipporna reste sig rakt upp ur havet och var omgivna av mangrove skog, underbart exotiskt. 

Vi gick iland på den ön där ”Den gyllene pistolen” är inspelad, där var en liten marknad inklämd mellan klipporna.  Jag behövde uppsöka toaletten där och utanför toan satt en bastant muslimsk dam och sa ”toilette free, madame” shopping. När jag kom ut lite smått skärrad efter att ha klarat av balansakten på en ”hål i golvet” toa blev damen väldigt sur över att jag inte var intresserad av shopping.


Efter James Bond öarna var det 15 minuters båtresa till Phang Nga en by helt byggd på pålar ute i vattnet. Byn startades av endast 3 zigenar familjer som ville bli bofasta på 70 talet och nu lever det över tusen människor där på en yta av 800 x 500m. Byn är muslimsk och folk står i kö för att få bosätta sig där. 

Vi serverades en underbar lunch och fick sedan bland annat hälsa på i byns skola där ungarna var ruskigt luttrade av alla turister som besökte byn varenda dag.  Det kändes som om man skulle gå vilse när lokalguiden ledde oss runt i de olika gångarna på ön. De boende har en god ekonomisk status och har både tv och mobiltelefoner trots att vissa hus såg ut som lappade brädhögar och  de arbetar endast 3h per dag när turisterna är där.


På väg till sista stoppet köpte vi hemgjord kokosglass av en man i hamnen, den var fantastiskt god och 2 kulor kostade 20 bath som ju bara är en femma här hemma. 

Grott templet med den fantastiska liggande Buddha var så vackert och intressant. Det vaktades av 5 gibbon ap familjer som fräckt som sjutton ryckte godsakerna ur händerna på turister som inte delade med sig fort nog.  
Vi passade även på att bli spådda av en maskin i templet och att välsignas av en thailändsk Buddistmunk , mäktigt och fint på nått vis. 


 

Marknads dag

Publicerad 2012-12-11 16:46:59 i Allmänt,

Marknaden i Bang Niang var kul att besöka och lite shoppande blev det med, väldigt intressant med prutandet. Bäst gick det för Anton som ju är barn och Thailändarna älskar barn och gick alltid med å Antons bud till slut. Nyttigt att pruta och köpslå lite. Jag köpte en axelväska i tyg och i den ryms nog precis hur mcket som helst, perfekt! Vi åkte taxi från hotellet, bara det är ett äventyr.

På kvällen åt vi middag på en restaurang som heter SMILE, den är väldigt populär och bordsbokning bruka krävas men vi hade tur. Sebbe åt Filé mignon Pork, Rickard Chicken satay, Anton chicken nuggets och jag kyckling med cashew nöter och curry.
– Mmmm.. så gott och Sebbe bara log av lycka över sitt goda fläskkött :)

Halvtid...

Publicerad 2012-12-08 10:49:00 i Allmänt,

Jaha, nu är det havtid här i Thailand om en vecka och en dag åker vi hem :) 
Längtar efter David, valpen och katterna så det blir nog bra. 
 
Dagarna går i varandra och man har ingen riktig koll så jag gör som min syster gjorde och beskriver en typisk dag:

8.30 väckarklockan ringer och vi larvar ner till frukosten 
10:00 ligger vi i solstolarna eller i vattnet som bara svalkar lite en kort stund. 
11:00 kvar på stranden, dricker vatten, badar och letar snäckor
13:30 går vi och äter lunch på väg hem från stranden eller så äter vi hemma i lägenheten 
15:00 Siesta i ett par timmar 
17:00 Badar och promenerar på stranden äter glass och tar en öl  eller strosar på huvudgatan fram till solnedgången
18:30 Plupp! Solen går ner och vi letar upp ett matställe :) 
19:30 Äter 
Mellan 20:30 och 23:30 är vi hemma för stan somnar senast 24:00
Sen kollar på vi på en film, tv4play eller läser tills ögonen klipper igen och nästa morgon börjar det om igen :) 
 
Igår åt vi på Viking bar som ägs av en dansk kvinna, bra mat men inte lika god som på andra ställen men de har lite skandiavisk mat och det passar grabbarna bra. 

Anton äter Chicken Satay som han gör nästan varje dag :) 

Igårkväll blev en sak äntligen av som Anton längtat efter - Fisk spa! :) 
Det kittlade ganska mycket och fötterna blev jättemjuka och lena efteråt.

 
Kram Kram och halka inte i snön! 

Sol, sol, sol...

Publicerad 2012-12-05 10:03:00 i Allmänt,

 
Nu när jag är i stort sätt återställd så njuter vi allihop av varje sekund. Khao Lak är inte stort men det finns massor att utforska, vi har inget behov av utflykter riktigt än :) 
På stranden på eftermiddagen igår och det var ljuvligt, knappt så att vattnet svalkade men det gjorde däremot Rickards Cuba libre :)  
   
Här dricker vi svala drinkar medan Sebbe spelar Beach Volley :) 
 
På kvällen åt vi på en mysig restaurang mere på stranden, Rickard het kyckling med svartpeppar och vitlök, jag åt underbar stekt fisk med mangosallad och killarna hamburgar tallrik ( inte så äventyrligt och öppensinnade matval av dem men nog så spännande eftersom Sebbe blev matförgiftad, stackarn) 
Efter maten prommenerade vi på stranden och mötte den lilla thailändska damen jag bestämt möte med kvällen innan. En underbar och skrattande människa som antagligen gjorde en bra affär med sina sålda lyktor och hälsade oss adjö med orden "Godo luck Pappi, Good luck madame". 
 
 
Vi gick vidare till huvudgatan där det känns som rena turen att man inte blir påkörd av någon av de bilar eller motorbikes som kommer dundrade lite hur som helst :)  Det finns nog 60 taxichaufförer i Khaolak och alla vill ha kunder så det ropas hela tiden "taxi, Taxi" "tjenare kompis" och favoriten är de påstridiga skräddarna som allt börjar med att vända sig till mannen och sen fråga "har du snus? Jag ÄLSKAR snus!"  Sen står de där och håller prillan i handen medans de febrilt försöker få in oss i butiken och vi som väluppfostrade svenska fastnar precis hela tiden :) 

Idag har Anton, rickard och jag vart på stranden i några timmar medans Sebbe vilar sig i form igen. 
Solen tar nått väldigt även om man smörjer med solskydd och sitter under palmer och parasoll när man inte ligger i vattnet. Jag har ju skaffat en solhatt, inte så vackert men himla skönt :) 
  
 

Avlslutar med en klassisk bild för att göra er alla avundsjuka :) 
 
 

Nu är vi här!

Publicerad 2012-12-03 08:47:19 i Allmänt,

efter 11,5h flyg, 3h buss så var vi framme på hotellet kl. 14.00 lokal tid och ca 8.00 hemma. Vi sov knappt något på planet så när vi kom fram hade vi vart vakna 24h. På hotellet välkomnades vi av underbara människor, kall juice och iskalla handdukar <3  Vår lägenhet ligger 4-500m från receptionen så vi fick åka golfbil dit till Anton förtjusning  :) 
 
Hela familjen slocknade kl 18.00 igår och vaknade först kl 9.00 imorse :) 
Jag Lena blev tyvärr sjuk på resan hit och min natt var väl inte fullt så lugn men det verkar vända nu, väntar väl bara på att bli pigg igen så vi vilar idag.
Anton och jag har trots det vart 2ggr i poolen utanför idag för längre törs och orkar jag inte gå än. 
 
Anton och Rickard är ute och fixar nått att äta, min mage kurrar faktiskt så det är väl ett bra tecken :) 
Sebbe sover igen :) 
Anton älskar det här och njuter för fullt om än lite rastlös eftersom vi är "hemma" idag och han vill utforska. 
 
kramar Lena, Rickard,Anton och Sebastian 
 
 
 

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela